A szivarok hazája, Kuba

A szivarok hazája, Kuba

Ha igazi időutazáson akarsz részt venni, akkor Kubába kell menned. Még mindig. Idén megtörtént a nagy összeborulás az USA és Kuba között és ez sokmindenre rányomja majd a bélyegét, azonban most még szinte az 1950-es évek végén az amerikaiak által ott hagyott szinten találjuk a környezetet.

Mint minden, ez is gyorsan változik, azaz javul. Mivel Kuba épít a turizmusra, ezért egyre inkább igyekszik megfelelni a turisták által támasztott követelményeknek.

Amerikai autók az 50-es évekből Kubában
Amerikai autók az 50-es évekből Kubában

A régi amerikai limuzinok klasszikus képet kölcsönöznek az ország fővárosának, Havannának. A híres szivarjuk szintén. A szakértők úgy tartják, hogy itt lehet beszerezni a világon a legjobbat. Kereskedelmi mennyiségben ugyan nem hozhatsz belőlük, de ha Kubában jársz, néhány szál Cohiba-t vagy Montecristo-t vegyél, ha megengedheted magadnak. Egyrészt bármelyik dohányzó ismerősünk megirigyel, másrészt hallottunk már olyat, hogy eladásával nulla összegbe került az út.

Kubában öröm lenn, az emberek nagyon kedvesek és barátságosak. Alapvetően spanyol ajkúak, azonban több-kevesebb sikerrel bár, de szinte mindenki tud valamennyit angolul.

Ha a luxusra utazol kedvező áron, jó hír, hogy egyre több luxusszálló épül, melyek európai viszonylatban kedvező árukkal nem drágák. Tapasztalatok szerint azonban adják, amit elvársz a pénzedért. Válassz tengerpartit, és úgy, hogy a szobád legyen erkélyes tengere néző. A hőmérsékletről annyit, hogy 25-28 fok között ingadozik, így nagyon kellemes nyaralásod lehet.

Az utóbbi években engedélyezték magán éttermek létrehozását. Igazi gasztronómiai színfoltot hozott a kínálatba. Egy-egy ilyen étterem egy család megélhetését biztosítja. Szeretnek kitűnni valamivel a többiek közül, így helyi specialitásokat fogyaszthatsz. Aki szereti a karibi térség konyháját, azoknak kihagyhatatlan.

kuba-bar

Az esti szórakozás megoldott különböző zenés-táncos bárokban igazi élő muzsikával. Reméljük, hogy szereted a híres Cuba Libre koktélt?! A segítségével garantált a jó hangulat hajnalig, aztán másnap úgyis egész délelőtt henyélhetsz a tengerparton.

rólam szöveg