Európa egyik legmelegebb országa!

Spanyolország Európa egyik legmelegebb országa! Az ország Magyarországhoz képest óriási kiterjedésű és határai leginkább a tengerben végződnek. Nagysága miatt megtalálható itt a meleg kontinentális, és az óceáni éghajlat, de a mediterrán, és a szubtrópusi éghajlatban sem szűkölködik.

A legkellemesebb klímája ősszel és tavasszal van. A nyár forró és sokszor száraz.

Az egyik legismertebb és turisták által leglátogatottabb szigetcsoportjuk a Kanári-szigetek. Itt egész évben kellemes, meleg hőmérsékletek tapasztalhatók, amely biztosítja, hogy bármikor is vágyunk ide egy kis kikapcsolódásra, megbízhatóan jó időre számíthatunk.

Spanyolországban megtalálható minden olyan lehetséges kirándulási célpont, ami igazán élvezetessé teszi az aktív pihenni vágyók nyaralását. Túrázhatunk a hóval borított hegycsúcsok között, fürödhetünk a hullámzó tengerben, erdei-, vagy kerékpáros túrákon vehetünk részt, városlátogatásokra mehetünk, de akár részt vehetünk a világ egyik leghosszabb és legismertebb zarándokútján is a El Camino-n, melynek végpontja Santiago de Compostela. Nem leszünk egyedül, hiszen több tízezren végigjárják ezt az utat évente. A folklórhoz hozzátartozik a bikaviadal, amit mai formájában a XVIII. századtól rendeznek rendszeresen.

Akárhogy is teszünk, időnként mindenki megáll étkezni. Ez remek lehetőség kipróbálni Spanyolország gasztronómiai csodáit, mint például a Churros-t, a Tortilla tésztát vagy Tortilla de patatas-t (spanyol omlettet), Valenciai paella-t, inni rá Tinto de verano-t (a nyár vörösborát) vagy a Sangriát, és még sorolhatnánk. Ki-ki megtalálhatja itt a neki megfelelő ízeket.

Aki nagyobb távolságokat szeretne megtenni, minden fontos helyet felkereshet vonattal vagy busszal. Természetesen a saját autóval való közlekedés is igen jó alternatíva, hiszen akkor nem vagyunk sehol menetrendhez kötve. Talán jobb is autóval menni olyan világörökségek közé felvett városba, mint a sziklára épült Toledó, vagy olyan építészeti remekművekkel büszkélkedő helyre, mint Barcelona. Természetesen a sort bőven lehetne mivel folytatni, de inkább vágjon bele és fedezze fel Ön is Spanyolországot!

rólam szöveg