Kálibuli - Kulturális gasztrofesztivál Köveskálon

Kálibuli

Gasztronómiai és egyéb témájú előadások, borkóstolók, degusztációs menük, élőzene és sok más program várja a Kálibuli gourmet és kulturális fesztivál látogatóit szombaton Köveskálon.

Az Északipart magazin által immár harmadszor megrendezett fesztiválon a szervezők szándékai szerint az erős bor- és gasztrovonal mellett „a szellem is megkapja, ami neki jár”.

A vendégek megkóstolhatják a legjobb káli-medencei éttermek (Kővirág, Káli Art Inn, Mi A Kő) és tíz kiváló északi parti borászat (Pálffy Pince, Káli Kövek, Borbély Családi Pince, Villa Tolnay, Istvándy Pince, Laposa Birtok, Gilvesy Pince, Sabar Borház, Liszkay Pince és Dobosi Pincészet) erre az alkalomra összeállított kínálatát. Közben fűben ülős, beszélgetős előadásokon is részt vehetnek – közölte az MTI-vel Erdős Gábor szervező.

Mint hozzátette, a slágertéma természetesen a gasztronómia lesz. A Kálibuliban így a terület igazi „nagyágyúival” lehet beszélgetni. Jelen lesz Mautner Zsófia, Herczeg Ágnes, Harmath Csaba, továbbá Pintér Katalin, a Gerbeaud, az Onyx, az Émile, valamint Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa is.

Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta a mesék és választásaink kapcsolatáról tart előadást. Almási Kitti az élmények hajszolásáról beszél majd. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus pedig a kulináris és érzéki élvezetek kapcsolatáról adja elő megfigyeléseit.

Katona Csaba és Praznovszky Mihály történészek a 19. századi Balatonról mesélnek. Lesz benne szó nagy, értékteremtő nemesi családokról, hamiskártyásokról, és könnyűvérű füredi hölgyekről. Csernok Miklós (kiszámoló) és Sándorfi Balázs (bankmonitor) abban segítenek kiigazodni, hogy vajon igaz-e, hogy az egyetlen üdvözítő befektetési forma az ingatlan. Ill., hogy mit kezdjen az állampolgár a lassan negatívba forduló kamatokkal.

Gordon Ákos (Virgo-iwiw) és Kis Ervin Egon (e-ker blog) saját tapasztalataikat osztják meg arról, hogy miért érdemes tisztán vállalkozni. Miért jó fejleszteni, és ehhez miben segíthet az internet. Stumpf András és Szakonyi Péter minicsörtét vív arról, hogy vajon az eddig természetesnek vett mozdulatlan társadalomszerkezetek miért váltak hirtelen mobillá. Vitézy Dávid pedig a közlekedésfejlesztés nagyobb összefüggéseit tárja fel: milyen hatással lehet egy döntés a turizmusra és a gazdaságra, és mit tanulhatunk a száz évvel ezelőtti balatoni fejlesztésekből?

A gasztroélvezetek, beszélgetések és előadások mellett workshopok is várják az érdeklődőket. A fotózástól a kenyérsütésen át a lakberendezésig kérdezhetnek a vendégek a Kálibuli szakértőitől, de lesznek szórakoztató gyerekprogramok is. Varró Dániel versel és Gryllus Vilmos zenél a gyerekeknek. Utóbbiak traktor- és tűzoltóautó-mászásban, valamint ügyességi feladatokban is kipróbálhatják magukat.

A rendezvény részletes programja a http://kalibuli.hu honlapon található meg.

Kálibuli

rólam szöveg